Vodič kroz platformu – korisnički plan

CYBERBULLYING PEER AMBASSADORS NETWORK PLATFORM

Dobro došli na mrežnu platformu veleposlanika internetskog zlostavljanja, gdje nastojimo poticati zajednicu koja pruža podršku posvećenu borbi protiv internetskog zlostavljanja i promicanju pozitivnih promjena diljem svijeta. Ako ste novi ovdje, dopustite nam da rasvijetlimo rad i ponudu ove platforme.

Naša platforma služi kao dinamično središte za rješavanje gorućih problema kao što su internetsko zlostavljanje, maltretiranje i niz drugih tema koje obuhvaćaju obrazovanje, održivost, zdravlje itd. Oduševljeni smo što vas možemo upoznati s ovim digitalnim prostorom i potaknuti vaše sudjelovanje u našoj misiji za bolji svijet

TMrežna platforma Ambassadors nudi obilje resursa i funkcionalnosti osmišljenih da osnaže svoje korisnike. Od odjeljaka Mreža, Usluge, Forum do Resursa, nudimo sveobuhvatan paket značajki skrojenih za zadovoljavanje različitih potreba i interesa. Bilo da tražite podršku, informacije ili prilike za zagovaranje, naša platforma nastoji biti vaše odredište. Jedna od prepoznatljivih značajki naše Platforme je njezina inkluzivnost. S podrškom za više jezika, uključujući engleski, rumunjski, talijanski, hrvatski, makedonski i albanski, nastojimo osigurati pristupačnost za korisnike diljem svijeta.

Početna stranica – također poznata kao prva ili glavna stranica, pronaći ćete sveobuhvatan niz opcija informacija, značajki, izbornika i svega što vam je potrebno za navigaciju platformom. Ovo je vaša početna točka za istraživanje svega što platforma nudi.

Na vrhu stranice pronaći ćete zaglavlje u kojem se nalazi izbornik koji sadrži sve stranice i kategorije dostupne na platformi. Svaki gumb u Izborniku vodi vas na drugu stranicu, opciju ili kategoriju. Osim toga, na desnoj strani zaglavlja pronaći ćete gumb Traži i prijavi se. Klikom na gumb Prijava omogućuje vam da se prijavite na platformu ili registrirate kao novi korisnik, kojemu možete jednostavno pristupiti s istog gumba.

Neposredno iznad zaglavlja primijetit ćete niz zastavica koje predstavljaju šest jezika na koje je platforma prevedena. Ove zastave ne označavaju samo jezične mogućnosti, već simboliziraju i zemlje uključene u CPAN projekt koji je Erasmus + projekt. Klikom na jednu od zastava, platforma automatski prevodi na jezik koji odgovara odabranoj zastavi ili državi.

Prelazeći na glavni dio početne stranice, pronaći ćete opće informacije, razne kategorije za istraživanje i najnovije profile veleposlanika (više o njima kasnije u ovom vodiču).

Pri dnu početne stranice otkrit ćete brze veze, podatke za kontakt i veze na društvene mreže. Osim toga, imat ćete priliku pretplatiti se na Newsletter, čime ćete biti u tijeku s novostima i događajima platforme.

Prije nego što prijeđemo na sljedeću stranicu ili izbornik, istražimo opciju registracije na platformi. Registracija je jednostavan postupak kojem se može pristupiti preko ikone osobe koja se nalazi u blizini kruga za pretraživanje na računalu ili putem zaglavlja na mobilnom uređaju.

Kao što je ranije spomenuto, klik na gumb s ikonom osobe preusmjerit će vas na stranicu za prijavu. Ovdje ćete pronaći polja za unos korisničkog imena ili adrese e-pošte i lozinke. Ako još niste registrirani, ispod ovih polja vidjet ćete riječ “Registracija”, koja pruža opciju registracije za platformu. Proces registracije je jednostavan: jednostavno kliknite na “Registracija”, unesite željeno korisničko ime i adresu e-pošte, a zatim ponovno kliknite na “Registracija”.

Ako više volite gledati sadržaj na jeziku koji vam je ugodniji, možete se jednostavno prebaciti na njega. Jednostavno dođite do jezičnih opcija u padajućem izborniku, odaberite željeni jezik, a zatim kliknite na gumb ‘Promijeni’. Web stranica će se automatski ažurirati i prikazati sadržaj na jeziku koji ste odabrali.

Nakon dovršetka ovog koraka, primit ćete e-poruku od poslužitelja koja sadrži upute za postavljanje vaše lozinke. Važno je zapamtiti svoju lozinku jer će vam trebati svaki put kada se želite prijaviti na platformu.

Nakon što se prijavite, dobit ćete pristup raznim značajkama koje vam omogućuju da doprinesete platformi, o čemu će biti riječi kasnije u ovom vodiču.

Glavni izbornik

Na ovoj stranici otkrit ćete mnoštvo informacija koje pokrivaju gotovo sve što vas zanima i što želite naučiti. Smatrajte ovo središnjim čvorištem ili kamenom temeljcem cijele naše platforme, gdje su svi bitni detalji i resursi konsolidirani radi vaše udobnosti.

Prvi gumb na izborniku je “Početna”, popraćen s nekoliko gumba podizbornika. Evo raščlambe onoga što možete pronaći unutar svakog podizbornika:

O nama: Ova stranica nudi detaljne informacije o institucijama uključenim u projekt i njegovim kreatorima. Također ćete pronaći profile partnera na projektu. U projektu su sudjelovale četiri organizacije: ICE iz Rumunjske, EUNOIA iz Sjeverne Makedonije, ENJOY ITALY iz Italije i MERAKI iz Hrvatske. Svaka organizacija ima vlastitu posvećenu stranicu na kojoj možete dublje proučiti njihovu pozadinu i uključenost u projekt.

Projekt CPAN: Ovdje ćete pronaći sveobuhvatne informacije o projektu “Cyberbullying Peer Ambassadors Network” koji je financirala Europska komisija.

Mreža veleposlanika: Ova stranica prikazuje profile registriranih veleposlanika. Svaki veleposlanik ima svoj vlastiti profil kreiran i prikazan ovdje. Više informacija o ambasadorima bit će naknadno u rubrici Izbornik ambasadora.

Često postavljana pitanja: Ova stranica sadrži zbirku često postavljanih pitanja, pružajući odgovore na uobičajena pitanja. Prije nego što nam se obratite, preporučujemo vam da istražite ovaj odjeljak kako biste vidjeli je li vaše pitanje već obrađeno.

Vodič kroz platformu – putokaz za korisnika: Ako ste novopridošlica željan dublje proniknuti u našu platformu i istražiti njezine bezbrojne značajke, došli ste na pravo mjesto. Ovaj odjeljak osmišljen je posebno da vas vodi kroz svaki aspekt naše platforme, pružajući vam sveobuhvatan uvid u ono što nudimo. Dobit ćete jasno razumijevanje funkcionalnosti i mogućnosti platforme, što će vam omogućiti da maksimalno iskoristite svoje iskustvo. Ne samo da će vas ovaj vodič provesti kroz različite značajke i ponude platforme, već će također opisati kako možete aktivno doprinijeti i dodati joj vrijednost. Bilo da ste zainteresirani za sudjelovanje u raspravama, dijeljenje svoje stručnosti ili korištenje alata i resursa platforme, pokazat ćemo vam užad i pomoći vam da započnete svoje putovanje.

Događaji: Ovaj odjeljak prikazuje nadolazeće događaje koje planiraju korisnici. Korisnici imaju priliku prijaviti događaje koje organiziraju ili posjećuju, stvarajući platformu za angažman zajednice i umrežavanje.

U ovom odjeljku platforme, cilj nam je poticati suradnju među institucijama, organizacijama i grupama pojedinaca koji su posvećeni rješavanju hitnih problema kao što su internetsko zlostavljanje, maltretiranje, obrazovanje i održivost. Odjeljak Mreža pruža korisnicima priliku da istražuju dinamičnu kartu koja prikazuje različite organizacije koje su aktivno uključene ili zainteresirane za ove kritične teme.

Unutar odjeljka Mreža, korisnici će naići na kartu ispunjenu pribadačama koje predstavljaju različite organizacije. Ove pribadače označavaju prisutnost institucija posvećenih borbi protiv internetskog zlostavljanja, zlostavljanja i promicanju obrazovanja i održivosti.

Organizacije koje su zainteresirane za prikaz na karti mogu se jednostavno registrirati klikom na gumb “plus”. Nakon što kliknu, od njih će se tražiti da daju svoje podatke na pregled. Nakon potvrde, njihova organizacija bit će pričvršćena na kartu, omogućujući korisnicima pristup njihovom profilu i saznanje više o njihovim inicijativama i doprinosima.

Važno je napomenuti da registracija nije potrebna za dodavanje organizacija na kartu. Dovoljan je samo klik na gumb “plus” i unos potrebnih informacija. Mi ćemo se pobrinuti za postavljanje organizacije na kartu za vas. Nadalje, registrirani korisnici također imaju mogućnost dodavanja organizacija na kartu, dodatno olakšavajući suradnju i angažman zajednice unutar platforme

Karta mreže

Interaktivna karta s pribadačama koje predstavljaju različite organizacije u Europi. Možete imati i svoju organizaciju!

Unutar odjeljka Usluge, korisnici će otkriti živahnu blog stranicu na kojoj mogu podijeliti svoja razmišljanja, uvide i stručnost o različitim temama. Kako bi sudjelovali u ovom zanimljivom diskursu, korisnici se moraju registrirati na platformi.

Nakon registracije, korisnici dobivaju pristup blogu, gdje mogu pregledavati postojeće postove koji pokrivaju bezbroj tema. Ti su postovi kategorizirani u različite teme, nudeći čitateljima obilje sadržaja za istraživanje. Korisnici imaju fleksibilnost odabira iz postojećih kategorija ili stvaranja novih kako bi svoje članke prilagodili određenim temama ili interesima.

Krećući se kroz stranicu bloga, posjetitelji će primijetiti nekoliko korisnih alata koji se nalaze na desnoj strani ekrana. Okvir za pretraživanje omogućuje korisnicima jednostavno lociranje određene objave unosom ključnih riječi ili fraza. Osim toga, okvir Arhiva omogućuje korisnicima filtriranje postova prema mjesecu objavljivanja. Na primjer, ako se korisnik prisjeti da je pročitao objavu u studenom i želi je ponovno posjetiti, može jednostavno odabrati studeni iz filtra Arhiva da vidi sve postove objavljene tijekom tog mjeseca.

Ispod ovih alata korisnici će pronaći popis kategorija koje obuhvaćaju širok raspon tema. Trenutno dostupne kategorije uključuju članke, maltretiranje, internetsko zlostavljanje, obrazovanje, okoliš, zdravlje, pomoć, projektne aktivnosti i održivost. Svaka kategorija sadrži postove i članke koji se bave relevantnim pitanjima i raspravama relevantnim za odgovarajuću temu.

Odjeljak Usluge služi kao dinamična platforma za razmjenu znanja, poticanje smislenog dijaloga i promicanje svijesti o kritičnim temama unutar zajednice. Bilo da tražite uvide u obrazovanje, zdravlje, održivost ili druga goruća pitanja, odjeljak Usluge korisnicima pruža prostor za bavljenje informativnim sadržajem koji potiče na razmišljanje.

Ova namjenska stranica osmišljena je za pojedince koji žele postati veleposlanici i donijeti pozitivne promjene u društvu. Trenutačno postoje četiri različite opcije ili teme koje su dostupne budućim ambasadorima. Te su mogućnosti predstavljene unutar četiri različita okvira, od kojih svaki sadrži detaljna objašnjenja dotične teme i uloge koju bi veleposlanik preuzeo.

Nakon klika na jedan od ovih okvira, korisnici se neprimjetno preusmjeravaju na određenu temu koju su odabrali. Ovdje mogu istražiti sveobuhvatne detalje ocrtavajući svrhu, ciljeve i odgovornosti povezane s njihovom odabranom temom. Ista navigacija prilagođena korisniku primjenjuje se na preostale teme, osiguravajući da se korisnici mogu temeljito upoznati sa svim dostupnim opcijama prije nego što se odluče prijaviti za veleposlaništvo.

Prije podnošenja prijave da postanu veleposlanici, snažno potičemo pojedince da temeljito pregledaju informacije navedene za svaku temu. To omogućuje potencijalnim veleposlanicima da steknu dublje razumijevanje uključenih obveza i donesu informiranu odluku koja je u skladu s njihovim interesima i strastima.

Neposredno ispod okvira koji sadrže opcije tema, korisnici će pronaći jednostavan obrazac koji čeka na ispunjavanje. Ovaj obrazac služi kao početni korak u procesu prijave za veleposlanika. Nakon slanja, naš će tim pažljivo pregledati obrazac. Ako su sve potrebne informacije dostavljene i zadovoljavaju naše kriterije, Vaš profil će biti odmah objavljen.

ONakon što je vaš profil kreiran i objavljen, bit će istaknut u odjeljku “Mreža veleposlanika”, kao što je ranije spomenuto. To osigurava da su vaši doprinosi i predanost pozitivnim promjenama prepoznati i dostupni široj zajednici.

Forum služi kao neprocjenjiv način aktivnog angažmana unutar platforme. Njegov primarni cilj je poticanje smislenih rasprava među korisnicima, posebno usredotočujući se na relevantne teme kao što su internetsko zlostavljanje i zlostavljanje. Međutim, Forum nije ograničen na ove teme; korisnici se potiču na pokretanje rasprava o širokom rasponu tema, čime se platforma obogaćuje različitim perspektivama i uvidima.

Kako bi u potpunosti sudjelovali i doprinijeli Forumu, korisnici moraju dovršiti postupak registracije, kao što je ranije spomenuto. Međutim, čak i bez registracije, korisnici još uvijek imaju mogućnost pregledavanja postova i komentara, što im omogućuje da iskoriste bogatstvo znanja i diskursa koji se dijeli unutar Foruma.

Forum pruža prostor u kojem mladi ljudi mogu izraziti svoja mišljenja, razmijeniti iskustva i uključiti se u konstruktivan dijalog o temama koje su im važne. Služi kao platforma za uzajamnu podršku, osnaživanje i zagovaranje, osnažujući korisnike da ostvare pozitivan utjecaj unutar svojih zajednica i šire. Bilo da tražite savjet, dijelite priče ili se jednostavno povezujete s pojedincima koji isto razmišljaju, Forum nudi ugodno okruženje za smislenu interakciju i suradnju.

Ako ste učitelj, osoba koja radi s mladima ili edukator koji traži mnoštvo neformalnih alata i aktivnosti, došli ste na pravo mjesto. Odjeljak Resursi služi kao sveobuhvatna e-knjižnica koja nudi mnoštvo materijala i resursa odabranih u obrazovne svrhe, a svi su dostupni besplatno.

Unutar ove virtualne knjižnice korisnici mogu istraživati raznolik raspon materijala, pomno organiziranih kako bi se olakšala laka navigacija i pristup. Svaki je izvor popraćen detaljnim informacijama koje daju uvid u njegov sadržaj, format i autora. Osim toga, korisnici imaju priliku preuzeti sve dodatne vanjske datoteke povezane s resursom, poboljšavajući svoje iskustvo učenja.

Nadalje, odjeljak Resursi potiče aktivno sudjelovanje i suradnju korisnika. Bilo da želite podijeliti vlastite resurse ili pridonijeti dodatnim datotekama, slobodno to učinite. Ne morate čak ni biti registrirani da biste doprinijeli – jednostavno kliknite na gumb “Pošalji svoj sadržaj” i bit ćete preusmjereni na obrazac gdje možete podijeliti svoj sadržaj. Nakon podnošenja, naš tim će pregledati sadržaj, i ako zadovoljava naše kriterije, bit će odmah objavljen, obogaćujući biblioteku za dobrobit svih korisnika.

Za registrirane korisnike postoji dodatna privilegija – mogućnost samostalnog učitavanja i objavljivanja izvora. To omogućuje registriranim korisnicima da nesmetano dijele svoju stručnost i doprinose kolektivnoj bazi znanja platforme.

Općenito, odjeljak Resursi služi kao središte učenja i suradnje, pružajući vrijedne resurse i njegujući zajednicu edukatora posvećenih poboljšanju obrazovnih iskustava za sve.

Na ovoj stranici korisnici će pronaći bitne podatke za kontakt i koordinatora projekta i administratora platforme. Bilo da imate pitanja, nedoumica ili se jednostavno želite obratiti, ovaj odjeljak nudi načine da to učinite na jednostavan način.

Osim osnovnih podataka za kontakt, korisnici imaju mogućnost korištenja kontakt forme dostupne na stranici. Ispunjavanjem ovog obrasca možete izravno prenijeti svoje upite, povratne informacije ili bilo koje druge poruke koje želite prenijeti. Budite uvjereni da će nakon podnošenja naš tim odmah primiti vašu poruku i nastojati vam odgovoriti što je brže moguće.

Obrazac za kontakt služi kao korisniku prilagođen kanal za započinjanje komunikacije s nama, osiguravajući pravodobno i učinkovito rješavanje vaših upita. Cijenimo vaš doprinos i predani smo pružanju pomoći i podrške kad god je to potrebno.

Vjerujemo da su pružene informacije razjasnile kako platforma funkcionira i mogućnosti koje nudi. Međutim, ako i dalje imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna pomoć, slobodno nam se obratite putem e-pošte ili putem kontakt obrasca. Ovdje smo da vas podržimo na svakom koraku.